Du skal ikke sætte dit lys under en skæppe. Der var ikke mange, som vidste, hvad det var for en fætter, skønt flere af dem faktisk samtidig kendte udtrykket om, at du ikke skal putte dit lys under sådan. I denne artikel belyser vi både betydningen og oprindelsen af dette gamle ordsprog. LÆS OGSÅ: Jesus inviterer os til at leve i kærlighed. Nu betyder den, at du ikke skal hæmme dit eget lys og ikke

Våde tøser tantra massage thai

tilbageholde din egen strålende glorie. Den moderne, narcissistiske personlighed slår til, så lyset og troen er erstattet af personlighedens egen drøm om at lyse. Men i forhold til Bjergprædikenen og verset hos Matthæus, så er vendingen drejet fra et spørgsmål om den fælles tro til den personlige karisma og selvfedme. Det har positive og negative sider, men det er under alle omstændigheder en måde at forstå omverden og os selv i den. Så en skæppe er altså et mål og en måleenhed, som især hører landbosamfundet og kulturhistorien til. Nogle gange optræder formuleringen forvansket, som når jeg for et par år siden noterede mig denne formulering fra et radioprogram: Du skal ikke lade dit lys skæppe!

at sætte sit lys under en skæppe luder i esbjerg

For moderne mennesker ønsker ikke at sætte deres lys under en skæppe. I dag måler den noget andet. Skæppen blev også brugt som en måleenhed for rumfang før indførelsen af metersystemet i Danmark (i 1907) og måler 1/8 af en tønde dvs. En af de formuleringer, som ofte høres refereret, citeret eller genbrugt på pudsige måder, er fra Bjergprædiken, altså Matthæusevangeliet kapitel 5, vers 15, hvor det hedder: Man tænder heller ikke et lys og sætter det under en skæppe, men i en stage, så det lyser. Det er jo skæppelet at huske, ikke? Det var et ganske almindeligt brugsredskab, der mistede betydning, fordi det blev afskaffet som officiel måleenhed i 1907. Sådan kan man i al fald opfatte den moderne brug af vendingen. Denne forståelse rækker også ind i læsningen af vers fra Bibelen, og det farver den måde, vi lader sådanne tekster indgå i den almindelige sprogbrug. DKK239,95, køb, talemåder Og Ordsprog Fra Hele Verden Ole Kragh Bog. Lyset er Guds, og det skal lyse for alle, når det bæres frem af troen og de troende.Store flotte patter lyngby thai massage

Instead they put it on its stand, and it gives light to everyone in the house. Oprindelse, som det nævnes ovenfor er, man skal ikke sætte sit lys under en skæppe et gammel ordsprog med bibelske rødder. I Bibelen havde ordsproget oprindelig en mere generel karakter og var desuden mere møntet på troen og Gud end på individets liv og selvopfattelse. For moderne mennesker ved næppe, hvad en skæppe. . Ordsproget er altså metaforisk og viser i overført betydning, at man ikke skal lade sig begrænse i livet. Betydning, betydningen af ikke at skulle sætte sit lys under en skæppe har ændret sig en smule med tiden, men i dag kan med tillægge udtrykket følgende betydning: Du skal ikke være beskeden eller holde dig tilbage. Du skal ikke sætte dit lys under en skæppe, lyder formuleringen. En skæppe er, som læserne af dette stykke naturligvis ved, et kar eller en håndskovl hulet i træ eller skabt af en bødker, som opmåler en ottendedel tønde. Formuleringen gentages igen og igen i hverdagssproget, ligesom mange journalister kan lide vendingen.

Thai massage i holstebro thai massage guide

Vi ser det ofte som et ultimativt mål i livet at blive synlige og lade vort lys skinne. . De vil have lov til at lyse frit og længe. Du skal tro på dig selv, du skal lade dit lys stråle, så du er synlig i din omverden. Johannes Nørregaard Frandsen er professor og leder.C. At sætte sit lys under en skæppe vil egentlig sige sætte sin fremragende begavelseslys ned under en skæppe, så man ikke kan se det. Det er samtidig også en talemåde, når man.eks.